Sfaturi utile

5 moduri în care puteți testa în showroom-uri o saltea potrivită pentru spatele dvs.

Saltelele care oferă confort cu ajutorul tehnologiei viitorului

Indiferent dacă suferiți sau nu de dureri severe de spate, salteaua dvs. ar trebui să vă poată susține coloana într-un mod corespunzător.

Mulți oameni ignoră importanța suportului lombar atunci când se întind pe o saltea. După neglijarea continuă a acestui aspect, aceștia dezvoltă dureri de spate îngrozitoare, care le fac viața un adevărat calvar. Este foarte important ca salteaua să vă susțină punctele de presiune, altfel somnul vă va fi întrerupt de dureri.

Iată 5 metode, prin care puteți afla care saltea dintr-un showroom se potrivește spatelui dvs.

  1. Așezați-vă și verificați nivelul de fermitate al saltelei

Dacă sunteți predispus durerilor de spate, sau dacă dormiți de obicei pe spate, nivelul de fermitate al saltelei este unul dintre factorii pe care trebuie să îi luați în calcul, înainte de orice altceva. Pentru a testa nivelul de fermitate al unei saltele va trebui să stați întins pe aceasta pentru minim 10 minute.

Producătorii de saltele furnizează diferite nivele de confort, de la moale la ferm. Fiecare nivel de fermitate furnizează un tip diferit de suport. În timp ce unii oameni preferă o saltea dură, alții preferă să doarmă pe o suprafață moale și plușată.

Experții sugerează ca nu puteți da greș niciodată cu o saltea de fermitate medie, pentru reducerea durerilor de spate. Acest nivel de confort vă menține coloana aliniată corect și vă oferă susținere.

  1. Oferiți atenție sporită suportului lombar

În timp ce testați nivelul de fermitate al saltelei, observați dacă oferă suport lombar corespunzător. Aceasta presupune dacă suprafața ia conturul zonelor de presiune, cum ar fi umerii, șoldurile, gâtul, genunchii, picioarele, capul și zona lombară.

Dacă aceste puncte de presiune nu au parte de suficient suport de-a lungul nopții, puteți dezvolta probleme de postură și dureri de spate.

Conform experților, cea mai bună saltea pentru spate, vă va susține coloana și va fi și confortabilă în același timp.

 

 

  1. Nu ignorați stilul de somn al partenerului dvs.

Stilul de somn se referă la poziția pe care o adoptați în timpul somnului. Există trei poziții principale de somn: pe spate, pe o parte și pe stomac.

Suportul lombar este necesar în mod egal, pentru oricare dintre aceste trei poziții de somn. Oricine are stiluri de somn variate. Dvs. și partenerul puteți avea stiluri și preferințe diferite, ceea ce poate duce la un somn întrerupt și răsuciri frecvente de pe o parte pe cealaltă.

  1. Un preț mai mare, nu înseamnă neapărat mai mult confort

Nu trebuie să vă lăsați impresionați de nume de branduri mari și nu trebuie să vă lăsați influențați nici de prețuri. Multe companii oferă produse de slabă calitate, drept produse de lux, pe când în realitate, un preț mai mare nu echivalează întotdeauna cu un confort sporit, sau cu un suport corespunzător.

Astfel, dacă cea mai ieftină saltea vi se pare cea mai confortabilă, atunci aceea este cea mai bună saltea pentru dvs., mai ales dacă vă oferă și un suport corespunzător pentru spate.

  1. Acordați atenție execuției și materialelor utilizate

Când comparați mai multe saltele este foarte important să explorați diferite design-uri și materiale oferite pe piață. Veți întâlni produse naturale și organice, dar și materiale sintetice. Experții în somn spun că saltelele hibrid oferă un suport mai bun decât cele din spumă, sau cele cu arcuri, în special cele cu arcuri individuale, deoarece promovează eliberarea presiunii și izolarea mișcării. Așadar, acestea reprezintă o alegere grozavă pentru cei ce dorm pe spate și suferă de dureri.