Sfaturi utile

5 moduri prin care salteaua dvs. vă poate afecta somnul

Știați că saltelele au o medie de viață de 10 ani, înainte să înceapă să își piardă eficiența și să vă afecteze în mod negativ odihna? Cu toate acestea, salteaua dvs. vă poate afecta somnul în moduri surprinzătoare, chiar înainte de a se uza.

  1. Perturbări date de mișcare

Vă treziți de fiecare dată când dvs. sau partenerul vă întoarceți de pe o parte pe cealaltă? Problema este reprezentată de modul în care salteaua dvs. absoarbe perturbările cauzate de mișcare. Saltelele care au arcuri pe o suprafață extinsă, dar puțină umplutură de spumă la suprafață sunt afectate pe o arie mai întinsă de efectele mișcării. Dacă aveți somnul ușor, încercați o saltea cu un strat mai gros de spumă cu memorie, sau cu arcuri individuale mai mici, care se vor ajusta imediat la mișcările bruște și vor absorbi șocul.

  1. Alergii

Dacă suferiți de astm, sinuzită, sau alte alergii, acestea pot fi înrăutățite de salteaua aleasă. Acarienii sunt vizitatori obișnuiți ai saltelelor și pot agrava alergiile existente, sau pot cauza altele noi. Aceștia fac parte din familia păianjenilor și trăiesc în zone unde există celule de piele moarte, din belșug. Aceștia vă pot perturba calitatea somnului, cauzând reacții alergice, sau wheezing. Alegeți saltele care sunt natural hipoalergenice, pentru a evita acarienii și pentru a reduce elementele ce declanșează alergii. Saltelele ce includ materiale precum latexul, sau care au fost tratate cu substanțe împotriva alergenilor, pot ține la distanță de salteaua dvs., acarienii și alți alergeni.

  1. Susținere pentru coloana vertebrală

Nu numai că arcurile din interiorul unei saltele pot cauza perturbări induse de mișcare, dar acestea pot asigura un suport insuficient pentru coloana vertebrală. Saltelele variază ca număr și aranjament al arcurilor, dar, pentru cel mai bun suport ar trebui să alegeți o saltea care are arcurile distribuite uniform pe toată suprafața, astfel încât greutatea corporală să fie corect distribuită.

  1. Nivelul de fermitate

În timp ce suportul unei saltele și fermitatea acesteia nu sunt sinonime, dacă salteaua dvs. este prea fermă sau prea moale, nu vă va susține corpul în mod corespunzător. Salteaua ideală ar trebui să ia forma corpului, în timp ce-i oferă susținerea potrivită. Ar trebui să fie suficient de moale pentru a permite corpului să ajungă într-o poziție neutră, cu coloana ușor curbată, și totodată suficient de fermă pentru a susține structura scheletică. Dacă salteaua dvs. este prea fermă, atunci vă veți resimți în punctele de presiune, ceea ce vă va întrerupe somnul și vă va crea disconfort. Dacă salteaua dvs. este prea moale, aceasta nu vă va susține spatele în mod corespunzător, și vă veți trezi cu dureri.

  1. Temperatura

Salteaua dvs. și materialele din care aceasta este produsă vă pot afecta temperatura corporală, în timpul somnului. Experții spun că temperatura ideală pentru un somn odihnitor este de 18.5 grade Celsius. Materialele naturale, precum latexul și lâna ajută la reglarea temperaturii pe durata nopții, împiedicând încălzirea excesivă. Dacă observați că vă treziți din cauza frigului, o saltea din spumă cu memorie ar putea reprezenta o opțiune mai bună, deoarece aceasta se mulează pe forma corpului și are proprietăți izolatoare.