Sfaturi utile

5 semne ce indică faptul că salteaua dvs. este prea dură

5 semne ce indică faptul că salteaua dvs. este prea dură

5 semne ce indică faptul că salteaua dvs. este prea dură

 Nu este ușor să alegeți tipul potrivit de saltea, care să se plieze pe obiceiurile dvs. de somn, ca să nu mai vorbim despre cele ale partenerului. Deși este adevărat că, odată cu toate opțiunile disponibile pe piață există și o saltea care să vi se potrivească perfect, aceasta nu înseamnă ca este și ușor să o găsiți. Vi s-a întâmplat să aveți o saltea nouă și totuși să vă treziți obosiți? Sau, vi s-a întâmplat să vreți să aruncați vechea saltea, dar să nu știți exact ce anume este în neregulă cu ea? Iată câteva semne importante ce indică faptul că salteaua dvs. este prea fermă.

  1. Dacă vă treziți cu dureri de spate, gât sau umeri, salteaua dvs. este probabil prea tare

Dacă vă treziți dimineața (sau în timpul nopții) și simțiți disconfort în anumite puncte de presiune, cum ar fi umerii, șoldurile sau genunchii, salteaua dvs. este probabil prea fermă. Saltelele hibrid și cele cu spumă cu memorie sunt excelente pentru ameliorarea punctelor de presiune.

  1. Dacă aveți senzații de amorțeală și ace în brațe și mâini, salteaua dvs. este prea fermă pentru poziția de somn pe care o preferați

Nu este plăcut să vă treziți în miezul nopții cu o mână amorțită, sau cu senzații de ace în picioare. Dimpotrivă, poate fi și puțin înspăimântător în acel stadiu de somnolență, când încă sunteți adormit și nu reușiți să vă dați seama ce se întâmplă. Această experiență este adesea cauzată fie de o poziție incomodă de somn, fie de o saltea prea fermă. O saltea prea fermă, nu ia conturul corpului dvs. și nici nu eliberează presiunea în locurile în care faceți cel mai des contact cu salteaua.

  1. Dacă vă simțiți obosit după ce vă treziți

Nopțile nedormite creează un efect de domino pentru alte probleme, de la funcție imunitară scăzută, la probleme de sănătate și până la simpla stare de oboseală, ce vă împiedică să faceți toate acele lucruri ce vă oferă plăcere. Dacă vă răsuciți de pe o parte pe cealaltă, încercând să găsiți o poziție confortabilă este puțin probabil că veți avea parte de un somn odihnitor.

  1. Dacă nu ia deloc conturul corpului dvs.

Aceasta este în legătură cu primul punct din lista noastră și anume punctele de presiune. Atunci când testați o nouă saltea, ar trebui să se lase sub șolduri și umeri. Gândiți-vă la coloana dvs. atunci când vă întindeți. În mod ideal, aceasta trebuie să rămână într-o poziție neutră, dreaptă, atunci când vă așezați în pat.

  1. Dacă patul de hotel, sau al unui prieten vă oferă un somn mai odihnitor, atunci salteaua dvs. poate fi prea fermă

Dacă vă treziți după o noapte petrecută la hotel, mai odihniți decât atunci când dormiți acasă, sau dacă patul unui prieten pare raiul pe pământ comparat cu salteaua dvs., este timpul să faceți o schimbare. Încercarea de noi saltele pe durata călătoriilor este de fapt o metodă minunată de a stabili ce anume vă place și ce nu vă place la propria saltea.