Sfaturi utile

7 metode utilizate de producători, pentru saltele mai răcoroase

Wool Sense

Odată cu mutarea focusului de pe saltelele cu arcuri, pe cele din spumă cu memorie, reglarea temperaturii a devenit o reală provocare pentru producători. În schimb, industria a devenit martoră la tot soiul de inovații în domeniul design-ului, care asigură un mediu de somn răcoros. Ideea generală este de a crește distribuția căldurii, prin îmbunătățirea circulației aerului prin saltea. Saltelele din spumă folosesc atât conductivitatea, cât și convecția pentru a minimiza retenția căldurii, iar progresele tehnologice au introdus materiale unice pentru acest scop.

  1. Spumă cu structură alveolară deschisă vs. structură alveolară închisă

Saltelele din spumă poliuretanică și cele din latex au o structură alveolară deschisă, cu foarte multe spații goale. Aceste spații goale îmbunătățesc circulația aerului prin saltea. Aerul este un izolator, așadar rezistă retenției de căldură, prevenind în acest mod creșterea temperaturii saltelei. În plus, circulația liberă a aerului permite căldurii să se disipeze. Aerul proaspăt din împrejurimi înlocuiește aerul cald, oferindu-vă astfel un somn odihnitor. Spuma cu memorie, în schimb, are o structură alveolară închisă și din acest motiv se încălzește.

  1. Materiale care iau conturul corpului

Producătorii de saltele creează tăieturi, sau contururi pe suprafața spumei, pentru a îmbunătăți circulația aerului în interiorul saltelelor. Un astfel de design formează canale de aer în interiorul straturilor de spumă, pentru a îmbunătăți răcirea și distribuția căldurii.

  1. Perforații care îmbunătățesc fluxul de aer

Spuma din latex are perforații, formate natural în procesul de producție. Datorită prezenței acestor perforații și a structurii lor alveolare deschise, saltelele din latex sunt mai răcoroase decât alte tipuri de spumă. Mai mult decât atât, producătorii de saltele din latex utilizează găuri laterale și verticale pentru a îmbunătăți reglarea temperaturii.

  1. Utilizarea de arcuri individuale

Tradiționalele saltele cu arcuri reprezintă 90% din vânzările de saltele, în mare parte datorită distribuției căldurii. Chiar și saltelele hibrid, cu arcuri individuale, beneficiază de un bogat spațiu ce permite aerului să circule. Arcurile individuale nu doar ajută la eliberarea presiunii ci și la menținerea saltelei cât mai răcoroasă. Unele companii inserează un strat de micro-arcuri în interiorul straturilor de spumă pentru a crește fluxul de aer.

 

  1. Utilizarea gelurilor

Gelul este unul dintre cele mai populare materiale utilizate pentru saltele, în prezent. Aproximativ toți producătorii de saltele utilizează gelul, de preferat, în stratul superior al saltelei. Având o densitate mai mare decât spuma obișnuită, gelul încurajează totodată și eliberarea punctelor de presiune. Retenția de căldură este lentă, așadar mediul se va menține răcoros pentru mai mult timp, în comparație cu spuma obișnuită.

 

  1. Utilizarea mineralelor

O temperatură mai scăzută a corpului induce somnul în mod natural și duce la un somn adânc și odihnitor. De aceea, experții în saltele au îmbibat spumele cu diferite minerale, pentru a le îmbunătăți capacitatea de răcire. Metalele au o conductibilitate superioară, dar cuprul și argintul răcesc cel mai bine.

  1. Huse din materiale respirabile

Indiferent de interiorul unei saltele, husa acesteia trebuie fabricată de asemenea dintr-un material respirabil, care să permită căldurii să iasă. Așadar, producătorii de saltele utilizează diferite materiale, pentru a vă furniza o temperatură ideală pentru somn. Rețele unice pentru ventilație sunt țesute în huse și aliniate cu perforațiile din interiorul straturilor de spumă. Fibrele naturale sunt cele mai bune, pentru reglarea temperaturii și rezistență la alergeni.