Sfaturi utile

8 beneficii ale saltelelor din spumă cu memorie

Saltea spuma de memorie Visco Optimum Support

Puține aspecte sunt mai importante decât calitatea somnului. Dacă nu ați avut parte de un somn odihnitor, ar fi cazul să vă gândiți la potențialul vinovat și anume salteaua dvs.

Fie că dețineți un model de saltea cu arcuri învechit, fie că salteaua pur și simplu nu oferă suportul de care corpul dvs. are nevoie, o saltea de calitate poate face diferența atunci când vine vorba de un somn cu adevărat odihnitor.

Imaginați-vă un pat care ia forma unică a corpului dvs. Gata cu durerile de încheieturi, gata cu punctele de presiune și gata cu durerile de spate. Acum imaginați-vă că dormiți adânc pe parcursul nopții, că vă treziți odihnit și gata de a vă începe ziua, binedispus. Dacă toate acestea sună ca nirvana pentru dvs., poate că este momentul potrivit să aruncați o privire asupra saltelelor din spumă cu memorie și la motivul pentru care sunt atât de populare, aducând o vastă serie de beneficii.

  • Sunt foarte confortabile și iau forma corpului dvs.

Spuma cu memorie este un material foarte elastic și sensibil la temperatură, care reacționează la greutatea și căldura corpului dvs. Odată ce vă așezați pe suprafața vâscoelastică, spuma se mulează instantaneu pe formele corpului dvs. Această caracteristică este ceea ce deosebește saltelele din spumă cu memorie, de celelalte materiale, făcând-o o alegere ideală.

  • Sunt ideale pentru toate pozițiile de somn

Natura elastică a saltelelor din spumă cu memorie face ca acestea să fie ideale pentru o varietate de poziții de somn, întrucât materialul se ajustează și distribuie greutatea corpului în mod egal. Cei ce dorm pe burtă vor constata faptul că salteaua oferă un aliniament perfect coloanei, în timp ce persoanele care dorm pe spate și pe părți se vor bucura de același nivel de suport.

  • Absorb mișcarea într-un mod excelent

Transferul limitat al mișcării este un alt avantaj cheie al saltelelor din spumă cu memorie. Abilitatea de a absorbi energia și de minimiza efectele mișcării, fac spuma cu memorie o alegere excelentă pentru cupluri. Când unul dintre parteneri se răsucește pe o parte, celălalt partener nu va simți nimic.

  • Ameliorează durerile de spate și de gât

Spuma vâscoelastică promovează un aliniament corect al coloanei vertebrale, care vă oferă în schimb suport și confort, în orice poziție ați dormi. Pe termen lung, aceasta ajută la reducerea problemelor, precum durerile cronice de spate și de gât.

  • Sunt hipoalergenice

Oricine suferă de alergii ar trebui să ia în considerare o saltea din spumă cu memorie. Spuma poliuretanică respinge mucegaiul și este rezistentă la acarieni.

  • Reduc considerabil presiunea

Saltelele care sunt prea ferme pot duce la puncte dureroase de presiune în genunchi, șolduri, spate și umeri. Datorită faptului că spuma cu memorie distribuie uniform greutatea corpului pe suprafața de dormit, problema aceasta este eliminată.

  • Oferă suport personalizat

Spuma cu memorie avea o reputație proastă pentru că se încălzea și pentru că lăsa senzația de cufundare prea adâncă. Cele mai noi modele beneficiază de o mai bună circulație a aerului, așadar sunt mai răcoroase și totodată oferă un nivel de suport personalizat. Acum puteți alege dintr-o gamă largă de grosimi ale saltelei, precum și densități ale acesteia.

  • Acestea nu se lasă și nu vă cufundați în ele

Cele mai noi saltele din spumă cu memorie sunt făcute din materiale foarte adaptabile, ceea ce oferă un nivel perfect de confort, „nici prea moale, nici prea tare.” Puteți fi siguri că salteaua nu se va lăsa pe durata vieții sale, mulțumită structurii sale alveolare deschise.