Sfaturi utile

O privire asupra diferitelor tipuri de spumă utilizate la fabricarea saltelelor

Un somn de noapte odihnitor, oferă în general mai multe beneficii pentru sănătate și bunăstare decât ne închipuim. Conform Universității Harvard, unele dintre consecințele faptului că nu dormim destul sunt obezitatea, hipertensiunea, diabetul, tulburările de dispoziție, bolile de inimă și o speranță de viață mai scăzută.

Una dintre cele mai bune metode prin care vă puteți asigura că beneficiați de un somn odihnitor, în mod constant este să găsiți salteaua potrivită pentru dvs. Dacă luați în considerare o saltea din spumă, trebuie să înțelegeți că „spuma” reprezintă o categorie cu o largă varietate de specificații.

  1. Spumă poliuretanică

Din punct de vedere structural, spuma poliuretanică este similară celei cu memorie. Cea mai importantă diferență este aceea că, pentru spuma cu memorie se utilizează substanțe chimice, în adaos, în cadrul procesului de fabricație, care îi permit să pară că „se topește” atunci când vă așezați pe ea.

Dacă bugetul joacă un rol decisiv pentru dvs., atunci spuma poliuretanică poate fi opțiunea potrivită. Cu toate acestea, înainte să căutați fericit printre aceste opțiuni mai ieftine, țineți minte că, cu cât prețul spumei poliuretanice este mai scăzut, cu atât scade și calitatea acesteia.

  1. Spumă cu memorie

Spuma cu memorie este în strânsă legătură cu cea poliuretanică, în sensul că utilizează aceleași materiale și procese de fabricație. Cu toate acestea, așa cum am menționat anterior, pentru spuma cu memorie se folosesc adaosuri de substanțe chimice, care îi cresc atât densitatea, cât și vâscozitatea. Din acest motiv, mai este cunoscută sub numele de spumă poliuretanică vâscoelastică. Termenul de „spumă cu memorie” derivă din faptul că, atunci când vă așezați pe ea, aceasta se mulează pe forma corpului.

Dacă vă intrigă această idee, atunci, ceea ce trebuie să luați în calcul este densitatea produsului. Cu cât spuma este mai densă, cu atât produsul are o capacitate mai mare de a deveni moale, ca răspuns la căldura corporală și prin urmare, salteaua va avea o durabilitate mai mare.

Spuma cu memorie este de trei feluri și anume, spumă tradițională cu memorie, spumă cu memorie cu structură alveolară deschisă și spumă cu memorie cu gel.

  1. Spumă cu gel

Pentru a înțelege cum au creat oamenii de știință acest produs, care dispersează căldura trebuie să ne uităm la modul în care este realizat. Această spumă este creată din mici biluțe de gel, care creează o structura alveolară deschisă, ce încurajează circularea aerului.

În timp ce ne gândim la cum să ne fie mai cald și mai confortabil când suntem în pat, temperatura corpului de fapt scade pe măsură ce adormim, și nu putem menține somnul decât atunci când corpul ajunge la temperatura optimă. Așadar, dacă v-ați răsucit de pe o parte pe cealaltă în timpul nopții, aceasta poate însemna cel mai probabil că aveți nevoie de o saltea ce oferă un mai bun transfer de căldură. Saltelele cu gel oferă același grad de confort ca cele cu memorie, oferind în plus o senzație răcoroasă, pentru un somn odihnitor.

  1. Spumă reflexă

Bugetul poate reprezenta o problemă și atunci, deși impresionați de produsele ce conțin tehnologia spumei cu memorie, nu toți ni le putem permite. Dacă doriți o variantă alternativă, mai ieftină, atunci merită să luați în considerare spuma reflexă. Această spumă poliuretanică foarte densă are un nivel de fermitate mediu și, asemenea spumei cu memorie este fabricată prin utilizarea poliuretanului. Cu toate acestea, acolo unde pentru spuma cu memorie sunt utilizate găurile, spuma reflexă utilizează bule ce se conformează conturului corpului dvs. Atunci când presiunea este eliberată, bulele revin la forma inițială, de unde și numele de „spumă reflexă.”

  1. Spumă din latex

Odată ce cauciucul lichid este extras, acesta este amestecat până când se creează o spumă, care este mai apoi așezată într-o matriță. Matrița conține tije încălzite, care penetrează latexul, reducând astfel golurile de aer și echilibrând fermitatea saltelei.

În timp ce acest proces este unul standard, atunci când mai adăugăm câțiva pași trecem la procesul de fabricație al latexului Talalay. Odată ce latexul este turnat în matriță, un aparat de vidat îndepărtează bulele de aer, pentru a încuraja distribuirea echilibrată a căldurii. După aceea este înghețat, pentru a asigura menținerea consistenței.